Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ

Υλικά:

  • στήθος από ένα κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
  • 1 κσ κάρυ
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 100 γρ σταφίδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δυό πλευρές αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές να σοταριστούν και αυτά.  Πασπαλίζουμε με κάρυ και ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις ξεκινήσει να παίρνει βράση το κρασί ρίχνουμε και την ντομάτα και προσθέτουμε και λίγο ακόμα αλάτι δοκιμάζοντας πόσο χρειάζεται. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι αν είναι πολύ στεγνό και ρίχνουμε και τις σταφίδες.

  • Tip: Μπορούμε να βάλουμε προαιρετικά σαφράν (ζαφορά) ελάχιστο για να δώσουμε γεύση και χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.