ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 600 γρ μοσχάρι φιλέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλυτζάνι μαϊντανός
- 2 καρότα
- 100 γρ αρακάς
- 1 κονσέρβα αγκινάρες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 25 γρ αλεύρι
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- κρέμα γάλακτος
- 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
- 3 ποτήρια νερό
- ελαιόλαδο

Βράζουμε για 15 λεπτά τα μοσχαρίσια φιλέτα. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ξερά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, το κρέας και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για μία ώρα. Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα, τις αγκινάρες και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε μαζί με άλλο ένα ποτήρι νερό. Δένουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος βράζοντας όσο χρειαστεί μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.