Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κγ πάπρικα γλυκιά
  • 2 κσ δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο

Βάζουμε την τηγανιά σε μπολ και την αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει παντού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει με σκεπασμένο το καπάκι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό καθώς βράζει. Το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε μετά τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.