Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΚΑΣΟΝΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

ΚΑΣΟΝΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ


Υλικά:


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 300 γρ αλεύρι
  • 2 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • 100 ml γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 500 γρ σπανάκι
  • μισό κρεμμύδι
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ βούτυρο
  • λάδι για τηγάνισμα


    Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, λίγο αλάτι και γάλα και αφήνουμε 15 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί. Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε ακόμα 5 λεπτά το σοτάρισμα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε κύκλους των 8 εκ. Στο κέντρο βάζουμε λίγη γέμιση και λίγη παρμεζάνα. Διπλώνουμε τη ζύμη και τηγανίζουμε τα κασόνι σε καυτό λάδι. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.