ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΣΕΡΜΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ
Υλικά:
Υλικά:
- 20 γαρίδες
- 2 φλιτζάνια αράβικο κουσκούς
- 1 φλιτζάνι βραστός ζωμός κότας
- 2 κγ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κσ χυμό λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κγ κύμινο
- 1/2 κγ πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την τσερμούλα: το λάδι, το μαϊντανό, το λεμόνι, το σκόρδο, την πιπεριά, το κύμινο και την πάπρικα. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο τις ουρές, αλατοπιπερώνουμε και τις περνάμε μία-μία σε οδοντογλυφίδα και μετά σε μεταλλικό σκεύος. Περιχύνουμε με τα υλικά του μπολ τις γαρίδες να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο. Μετά το μισάωρο τις ψήνουμε για 3 λεπτά στο γκριλ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε το κουσκούς με το ζωμό κότας, λίγο αλάτι και 1 κσ ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει και πιει τα υγρά του πασπαλίζουμε με το δυόσμο. Σερβίρουμε τοποθετώντας τις γαρίδες πάνω στο κουσκούς μαζί με το ζουμάκι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.