Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΣΕΡΜΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΣΕΡΜΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

Υλικά:


  • 20 γαρίδες
  • 2 φλιτζάνια αράβικο κουσκούς
  • 1 φλιτζάνι βραστός ζωμός κότας
  • 2 κγ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κσ χυμό λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κγ κύμινο
  • 1/2 κγ πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

    Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την τσερμούλα: το λάδι, το μαϊντανό, το λεμόνι, το σκόρδο, την πιπεριά, το κύμινο και την πάπρικα. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο τις ουρές, αλατοπιπερώνουμε και τις περνάμε μία-μία σε οδοντογλυφίδα και μετά σε μεταλλικό σκεύος. Περιχύνουμε με τα υλικά του μπολ τις γαρίδες να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο. Μετά το μισάωρο τις ψήνουμε για 3 λεπτά στο γκριλ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε το κουσκούς με το ζωμό κότας, λίγο αλάτι και 1 κσ ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει και πιει τα υγρά του πασπαλίζουμε με το δυόσμο.  Σερβίρουμε τοποθετώντας τις γαρίδες πάνω στο κουσκούς μαζί με το ζουμάκι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.