Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024

ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ

 ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ



Υλικά:
  • 600 γρ. χοιρινό κρέας 
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερού ρύζι Καρολίνα
  • 3 ποτήρια νερού πολύ ζεστό νερό


Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια, το πλένουμε και το βάζουμε μόνο του στην κατσαρόλα. Όταν πιει τα υγρά του, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, ανακατεύουμε και, όταν στεγνώσει, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο και όσο νερό χρειάζεται να τα σκεπάσει. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα μπιζέλια, γύρω στα 10 λεπτά. Όταν αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ρίχνουμε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε το λεμόνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά, να «σταθεί» το φαγητό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.