ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά:
- 1 κουνέλι, 1 με 1/2 κιλό
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 12 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- λίγο δεντρολίβανο
- ξύδι
- χυμός 2 λεμονιών
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- νερό
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το μουσκεύουμε 1 1/2 σε ξύδι που να το σκεπάζει ως τη μέση. Το γυρίζουμε από την άλλη μεριά για ακόμα 1 1/2 ώρα. Βγάζουμε το κουνέλι από το ξύδι και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε και τα σκόρδα κομμένα μακρόστενα και σβήνουμε με το κρασί. Τα αδειάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα που να κλείνει καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το δεντρολίβανο και λίγο-λίγο το νερό. Βράζουμε το φαγητό σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα. 10 λεπτά πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιών. Σερβίρεται με ρύζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.