SHOYU RAMEN (ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΝΟΥΝΤΛΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ) - (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Υλικά:
230 ml σάλτσα σόγιας- 60 ml σάκε
- 1 κσ μίριν
- 15 γρ τζίντζερ λιωμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 450 γρ φύλλα σπανακιού καθαρισμένα
- 450 γρ σπάλα χοιρινού
- 450 γρ νουντλς
- 2 λίτρα ζωμό βοδινού
- 4 αυγά μαριναρισμένα σε σάλτσα σόγιας
- 4 φύλλα φύκια nori
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Βάζουμε το χοιρινό σε μπολ και ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας να μαριναριστεί καλά για 1 ώρα. Το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε φιλέτα. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε το σπανάκι για 1 λεπτό. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το πιέζουμε με τα χέρια να στραγγίξει καλά και το χοντροκόβουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ταρέ σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Για το ράμεν, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τα νουντλς. Ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτά ώστε να διαχωριστούν τα νουντλς μεταξύ τους και μόλις γίνουν τα σουρώνουμε. Παίρνουμε 4 μπολ όπου στο καθένα μοιράζουμε τα νουντλς, ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από τη σάλτσα τάρε, μοιράζουμε τα φιλέτα χοιρινού (τσάσου), τα αυγά, το σπανάκι και τα φύλλα nori. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αυγά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.