Σάββατο 17 Μαΐου 2025

BHEL PURI - ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΝΟΥΝΤΛΣ ΚΑΙ ΤΣΑΤΝΕΪ (ΙΝΔΙΑ)

BHEL PURI - ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΝΟΥΝΤΛΣ ΚΑΙ ΤΣΑΤΝΕΪ (ΙΝΔΙΑ)

Υλικά:

  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 ντομάτα
  • 120 γρ μπασμάτι
  • 60 γρ νουντλς
  • 1 μάνγκο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κσ τσάτνεϊ μάνγκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κσ φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • 2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κσ χυμό λεμόνι
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες


    Βράζουμε τις λωρίδες από τα φιλέτα κοτόπουλου για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό.  Παράλληλα βράζουμε τους κύβους πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Χαράζουμε ένα σταυρό στη μέση της ντομάτας, τη βυθίζουμε σε βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε και την ξεφλουδίζουμε. Μετά την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε το μάνγκο, το τσάτνεϊ μάνγκο, την ντομάτα, τη μέντα, το μαϊντανό και το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε 5 λεπτά να σοταριστούν. Προσθέτουμε νερό, αλατοπίπερο, τις βραστές πατάτες και το μπασμάτι μέχρι να γίνει το ρύζι. Εντωμεταξύ βυθίζουμε τα νουντλς σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε και το κοτόπουλο και αφήνουμε να ρουφήξει το φαγητό τα υγρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.