Κυριακή 25 Μαΐου 2025

ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά:

  • 70 γρ σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
  • 70 γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 80 γρ κορν φλάουρ
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 βανίλια

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα υγείας σε ξεχωριστά σκεύη, ανακατεύουμε το κάθε σκεύος ξεχωριστά και τα αφήνουμε να κρυώσουν, φροντίζοντας να παραμείνουν οι σοκολάτες ρευστές. Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγες κουταλιές γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε 100 ml γάλα , ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να ενωθούν. Στη συνέχεια το αραιώνουμε με το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη. Μοιράζουμε το μείγμα γάλακτος στα 2 σκεύη με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας προσεχτικά, ώστε το κάθε μείγμα να ομοιογενοποιηθεί. Βάζουμε τα 2 σκεύη στη φωτιά και προσθέτουμε στο καθένα μισό ξυλάκι κανέλας και μισή βανίλια. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι μέχρι να πήξουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μοιράζουμε σε μπολάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.