Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά:

  • 3 καρότα τριμμένα
  • 1 κινέζικο λάχανο
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 κσ σάλτσα σόγιας
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 150 γρ μανιτάρια διάφορα
  • 150 γρ αρακάς
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 4 κσ μαϊντανό
  • 4 κσ φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

    Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, το λάχανο, το αγγούρι, τα μανιτάρια και τον αρακά και τα βράζουμε 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το δυόσμο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.