Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΔΟΒΑ (FLAMENQUINES CORDOBESES)

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΔΟΒΑ (FLAMENQUINES CORDOBESES)

Υλικά:

  • 100 γρ βούτυρο 
  • 60 γρ αλεύρι + για το πανάρισμα
  • 180 ml γάλα + 40 ml για το πανάρισμα
  • 180 ml ζωμός κότας ή νερό
  • 4 σνίτσελ χοιρινά 5mm πάχος
  • 4 λεπτές φέτες χαμόν ή προσούτο
  • 2 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό κότας ή το νερό και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και να γίνει σφιχτή. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει καλά. Κόβουμε τις άκρες από τα σνίτσελ ώστε να σχηματίσουμε ορθογώνια κομμάτια. Απλώνουμε από μία φέτα χαμόν ή προσούτο πάνω σε κάθε σνίτσελ. Αναμιγνύουμε το μαϊντανό με το σκόρδο και πασπαλίζουμε. Τυλίγουμε σφιχτά με μια οδοντογλυφίδα το κάθε ρολάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάζουμε τα ρολάκια και την μπεσαμέλ από το ψυγείο. Βουτάμε τα ρολάκια στην μπεσαμέλ και τα απλώνουμε σε μια στρώση σε πιατέλα, τα ξανασκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τα αφήνουμε και πάλι για 30 λεπτά στο ψυγείο. Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τα αυγά με 40 ml γάλα, σε δεύτερο πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολάκια στο αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αυγά και ύστερα στο μπολ με τη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ρολάκια για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και μετά σε λαδόκολλα και στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.