Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

PAW PIA THAWT (SPRING ROLLS ΑΠΟ ΤΑΫΛΑΝΔΗ)

PAW PIA THAWT (SPRING ROLLS ΑΠΟ ΤΑΫΛΑΝΔΗ)

Υλικά:

  • 50 γρ νουντλς βερμιτσέλι
  • 15 γρ μανιτάρια αποξηραμένα
  • 2 κσ αλεύρι
  • 1 1/2 κσ ηλιέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 200 γρ κιμά κοτόπουλου
  • 2 καρότα ψιλοτριμμένα
  • 140 γρ φύτρες φασολιού
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 1/2 κσ fish sauce
  • 1 1/2 κσ oyster sauce
  • 1/4 κγ πιπέρι
  • αλάτι
  • 25 φύλλα spring rolls
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

    Μουλιάζουμε τα βερμιτσέλι και τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 2 κσ νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει λείος πολτός. Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι 1 1/2 κσ ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να χρυσίσει έντονα. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς. Ρίχνουμε τα βερμιτσέλι, τα μανιτάρια, τα καρότα, τις φύτρες φασολιού, το τζίντζερ, τις σάλτσες ψαριού και στρειδιού και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά και μετά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε επιφάνεια εργασίας βάζουμε τα φύλλα spring rolls και απλώνουμε λίγο από τον πολτό με το αλεύρι γύρω από τις άκρες κάθε φύλλου. Βάζουμε 2 κγ από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου σε απόσταση 2.5 εκ από τις άκρες. Τυλίγουμε και σφραγίζουμε την ένωση με το μείγμα αλευριού. Γεμίζουμε το γουόκ με σπορέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βυθίζουμε τα ρολά στο λάδι και τηγανίζουμε για 7-9 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.