Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΣΠΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

ΣΠΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ


Υλικά:

  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο ή σπάλα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κσ μέλι
  • 3 κσ ψιλοκομμένη μέντα
  • 3 κσ αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι


    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ανοιχτή γάστρα στο φούρνο για 1 ώρα, γυρίζοντας το από την άλλη πλευρά στο μισάωρο. Μόλις περάσει η μία ώρα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μέντα, το ζωμό και το μέλι και αν χρειαστεί και νερό, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε ακόμα μία ώρα, επίσης γυρίζοντάς το στο μισάωρο. Μετά παίρνουμε σε ένα μπολ με βαθιά κουτάλα υγρό από τη γάστρα και διαλύουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Επιστρέφουμε στη γάστρα το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να χυλώσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.