ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ
Υλικά:
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 2 κσ μουστάρδα
- χυμός από 2 λεμόνια
- ρίγανη
- ζωμός λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου, τα ραντίζουμε με μισό λεμόνι και τα αλείφουμε με τη μισή μουστάρδα και ρίγανη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε λεκάνη μικρή, περιχύνουμε με λάδι και την υπόλοιπη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Αφού ανακατέψουμε με τα χέρια καλά να μαριναριστούν παντού, τις ρίχνουμε στο ταψί μαζί με τα κοτόπουλα. Διαλύουμε το ζωμό σε 2 ποτήρια νερό και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και τα κοτόπουλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.