ΠΙΤΑ ΖΑΜΠΟΝ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
- 1/2 κγ ρίγανη
- 1/2 κγ θυμάρι
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κγ μουστάρδα
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 200 γρ φέτες ζαμπόν
- αλάτι, πιπέρι
Σε μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τη ρίγανη, το θυμάρι, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2. Σε ταψί στρώνουμε τα φύλλα κρούστας και στρώνουμε το 1/2 της γέμισης απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω τοποθετούμε φέτες ζαμπόν. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο της γέμισης και τέλος μια ακόμα στρώση από ζαμπόν. Κλείνουμε την πίτα με τα φύλλα κρούστας, αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.