ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΟΥ
Υλικά:
- 1 κιλό αγριογούρουνο
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτάκι μπύρας
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 2 κσ βούτυρο
- 2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- αλάτι, πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές καλά, το οποίο πρώτα έχουμε αλατοπιπερώσει και κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε γάστρα το κρέας με το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες, ρίχνουμε το κουτάκι μπύρα και ψήνουμε με κλειστό καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ψητού: λιώνουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα, προσέχοντας να μη σβολιάσει το αλεύρι. Ρίχνουμε το ζεστό νερό συνεχίζοντας να ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει. Σε όλο αυτό το διάστημα ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς. Μεταφέρουμε τη σάλτσα ψητού μέσα στη γάστρα με το κρέας και σιγοψήνουμε ακόμα 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.