Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά:

  • 8 πίτες για σουβλάκι
  • 2 συσκευασίες κεμπάπ 
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ γαλοτύρι
  • 1 κσ μαϊντανός 
  • 300 γρ χυμός τομάτας 
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη 
  • 1 κσ ζάχαρη 
  • 20 ml ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κγ πάπρικα

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο πολτοποιημένο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε 100 ml νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και την κρατάμε ζεστή. Παράλληλα, ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γαλοτύρι σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τις πίτες κομμένες στα 4, ακουμπάμε από πάνω τα κεμπάπ και περιχύνουμε με την σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα με το γιαούρτι/γαλοτύρι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.