ΚΡΑΣΑΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ
- 400 γρ. παπαρδέλες
- 1 κουνέλι, κομμένο σε 8 κομμάτια
- 3 κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ολόκληρες
- 3 καρότα μεγάλα, κομμένα σε μέτριες ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 70 γρ. καπνιστό μπέικον
- 500 ml λευκό ξηρό κρασί
- 70 γρ. ντοματοπελτέ
- ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 δάφνη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κουνέλι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στα κενά ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και τη δάφνη. Ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, ανακατεύουμε ελαφρώς να διαλυθεί ο πελτές και μόλις κοχλάσουν έντονα τα υγρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζουν απαλά. Σκεπάζουμε για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να γίνει το κουνέλι. Αποσύρουμε, βγάζουμε το κουνέλι σε ένα σκεύος και μόλις κρυώσει λίγο, το ξεψαχνίζουμε προσεχτικά. Σουρώνουμε το υγρό της κατσαρόλας μέσα από λεπτό σουρωτήρι, σε άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τον σουρωμένο ζωμό σε δυνατή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μείνουν περίπου 200 ml. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.