Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά:


  • 1 κόκορας 1 1/2 κιλό
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 ποτήρι ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κγ πελτές ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • μισό κιλό πατάτες 
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


    Τσιγαρίζουμε στο λάδι τον κόκορα που έχουμε κόψει σε κομμάτια από όλες τις πλευρές και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Στο λάδι αυτό σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα βγάζουμε κι αυτά στην πιατέλα. Στο ζεστό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον πελτέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο κρασί. Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα, αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό λίγο-λίγο, στα 30 λεπτά προσθέτουμε και τα κρεμμύδια στιφάδου, προσθέτουμε και άλλο νερό αν χρειαστεί, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 30 λεπτά. Ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε κύβους, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.