ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Υλικά:
- 800 γρ χταπόδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20 γρ ζάχαρη
- 170 ml μαυροδάφνη
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- σπαράγγια 1 ματσάκι ζεματισμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι το οποίο σιγοψήνουμε με τα υγρά του για 15 λεπτά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε ζάχαρη και πορτοκάλι να καραμελώσει. Ρίχνουμε και το χταπόδι μαζί με τα υγρά του στο τηγάνι με το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πιει τα υγρά του σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι. Μόλις περάσει η ώρα ρίχνουμε και τα σπαράγγια να σιγοβράσουν με το χταπόδι για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσουν με η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.