ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ
Υλικά:
- 10 μύδια ψίχα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κσ κοφτές ρύζι
- 30 γρ κουκουνάρια
- 30 γρ σταφίδες
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- 1/2 κγ μπαχάρι
- 1/2 κγ κύμινο
- 1/2 κγ κανέλα
- 1/2 κγ ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Παίρνουμε μύδια ψίχα ή με κέλυφος και τα βράζουμε ώστε να πάρουμε την ψίχα κρατώντας 2-3 κελύφη για ντεκόρ. Σοτάρουμε το κουκουνάρι με το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι, το χυμό λεμόνι, τις σταφίδες, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το κύμινο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό να σιγοβράσουν. Κάθε φορά που τελειώνει το νερό προσθέτουμε από ένα ποτήρι μέχρι να βράσει το ρύζι. Χαμηλώνουμε προς το τέλος τη φωτιά ώστε να δέσει το ριζότο αλλά και μη χυλώσει. Αν έχουμε κελύφη από μύδια τα βάζουμε στην κορυφή του πιάτου για ντεκόρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.