ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ
Υλικά:
- 200 γρ φακές
- 2 γαρίφαλα
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κγ αλάτι
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού ξύδι
- 2 κσ ρίγανη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 6 μαρουλόφυλλα
Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τις φακές, το δαφνόφυλλο, το αλάτι και το νερό. Μόλις βράσουν στραγγίζουμε τις φακές και πετάμε το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι. Βάζουμε τις φακές σε μπολ και αφού χτυπήσουμε το λάδι με το ξίδι και τη ρίγανη, τις περιχύνουμε. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλινο και τα ρίχνουμε μετά τη μία ώρα στις φακές ανακατεύοντας καλά. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι ή το βάζουμε ολόκληρο στον πάτο μιας πιατέλας και από πάνω βάζουμε τις φακές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.