ΤΣΙΖΚΕΪΚ PASSIONFRUIT (ΠΑΣΙΦΛΟΡΑΣ)
Υλικά:
- 250 γρ μπισκότα
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ τυρί κρέμα
- 2/3 κουτιού ζαχαρούχο γάλα
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 8 πάσιονφρουτ
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κγ κορνφλάουρ
- 1 κσ νερό επιπλέον
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αφαιρούμενη βάση. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε σε τηγάνι που έχουμε λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί το μπισκότο. Απλώνουμε το μπισκότο στη βάση της φόρμας και κολλάμε το μείγμα στα πλαϊνά της φόρμας. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μόλις πήξει προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Κόβουμε τα πασιονφρουτ στη μέση και βάζουμε σε μπλέντερ την ψίχα τους. Τα χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν και με στραγγιστήρι μαζεύουμε το χυμό τους πετώντας τα κουκούτσια. Βάζουμε το χυμό πασιονφρουτ σε κατσαρολάκι μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε το κορνφλάουρ σε 1 κσ νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πήξει και να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω στο τσιζκέικ. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.