ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΣ ΜΑΓΚΟ
Υλικά:
- φτερούγες κοτόπουλου
- 2 κγ γλυκιά πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κγ κύμινο
- 1 κγ μουστάρδα
- 2 φρεσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζανιού τσάτνεϊ μάγκο
- 4 κσ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 1/2 κγ δεντρολίβανο
- 1/4 κγ ζάχαρη
Βάζουμε τα κοτόπουλα σε μεγάλο μπολ μαζί με την πάπρικα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το κύμινο, το τσάτνεϊ μάγκο, αλάτι, πιπέρι και τις 2 κσ ελαιόλαδο. Τα μαρινάρουμε και τα αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν αφού τα ανακατέψουμε καλά. Ψήνουμε τα κοτόπουλα σε πολύ ζεστό φούρνο ξεσκέπαστα σε αντικολλητικό χαρτί που βάλαμε σε ταψί για 30 λεπτά γυρνώντας τα από την άλλη πλευρά. Κατά διαστήματα με πινέλο αλείφουμε με τη μαρινάτα που κρατήσαμε. Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο βάζοντας σε βάζο τις 2 κσ ελαιόλαδο μαζί με το δεντρολίβανο, το χυμό λεμόνι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε μαρούλι σε μια πιατέλα, βάζουμε από πάνω τα κοτοπουλάκια και περιχύνουμε με λαδολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.