ΨΗΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 15 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 850 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 60 γρ ανάλατο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
- 220 γρ ρύζι αρμπόριο
- 75 ml κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κσ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κσ χοντροτριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
δ
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό ζωμό να μουλιάσουν για 2 ώρες. Μετά τα σουρώνουμε με ψιλό σουρωτήρι, τα ψιλοκόβουμε και κρατάμε το ζουμί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 7 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα κομμένα αποξηραμένα πορτσίνι και μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο ακόμα. Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το δεντρολίβανο. Ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό, μεταφέρουμε όλο το υλικό της κατσαρόλας σε πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αναμιγνύουμε με την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ανακατεύουμε το ριζότο, πετάμε το δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε με τη χοντροτριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.