Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

ΑΛΜΥΡΑ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΑΛΜΥΡΑ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά:


  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι
  • 40 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κγ θυμάρι ξερό
  • 1 κγ σόδα μαγειρική
  • θαλασσινό αλάτι


    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το θαλασσινό αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια ζύμη.  Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή προσθέτουμε ακόμα 20 γρ αλεύρι. Παίρνουμε λίγη-λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης αφήνοντας απόσταση το ένα με το άλλο. Τα ψήνουμε 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.