ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Υλικά:
- 80 γρ μανιτάρια
- 1 kg κιμά
- 2 κσ ξίδι
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 1 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σύκα αποξηραμένα
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 3 κσ φρέσκος μαϊντανός
- 2 κσ φρέσκος δυόσμος
- 1 κγ σόδα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κσ μαγιονέζα
- 3 κσ γιαούρτι
- 1 κγ χυμός λεμονιού
- 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε μικρές φέτες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 αγγούρια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
Σε μία λεκάνη βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει, αφαιρούμε την ψύχα και την στύβουμε στα χέρια μας για να φύγουν τα νερά. Χρησιμοποιούμε περίπου 1 ½ κούπα από αυτήν. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μανιτάρια, τα σύκα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια (περίπου 20 τμχ). Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25-35 λεπτά (τα γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από τη μία μεριά). Για τη σαλάτα: Παράλληλα, κόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα ζεστά κεφτεδάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.