ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 2 κούπες κριθαράκι
- 2 κσ ντοματοπελτές
- 1/2 ποτήρι κρασιού ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε για 4 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ξύδι με το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τον πελτέ. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με το πορτοκάλι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με 3 κούπες ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε το γιουβέτσι από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για να απορροφήσει τα υγρά το κριθαράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.