Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά:
  • 500 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 500 γρ πένες
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • 200 γρ ντοματίνια
  • 300 γρ μπρόκολο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ κουκουνάρι
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο για την πέστο
  • αλάτι, πιπέρι

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο με 3κσ ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, το μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και το κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, το βράζουμε για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με κρύο νερό. Ρίχνουμε στο μούλτι τις σκελίδες σκόρδου, τα κουκουνάρια, το μπρόκολο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και κρατάμε 1/2 κούπα από το νερό που τις βράσαμε. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πένες, τη σάλτσα πέστο και λίγο από το νερό που βράσαμε τις πένες και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε λίγο ακόμη παρμεζάνα από πάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.