Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΛΑ ΝΑΠΟΛΙ

 ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΛΑ ΝΑΠΟΛΙ


Υλικά:
  • 500 γρ λαζάνια
  • 750 γρ κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κσ σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 800 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 κούπες σάλτσα μπεσαμέλ
  • 500 γρ σπανάκι
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ έμενταλ τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα λαζάνια για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα απλώνουμε σε αλουμινόχαρτο να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Στο μεταξύ καθαρίζουμε,  πλένουμε, ζεματάμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι, το αλατίζουμε και το ανακατεύουμε με τα τυριά. Σε πυρέξ βάζουμε στον πάτο λίγο κιμά και τον απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά, μια στρώση σπανάκι και μια στρώση μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές τις στρώσεις και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.