Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙ

ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙ

Υλικά:

  • 500 γρ αλεύρι
  • 15 γρ μαγιά ξηρή
  • 4 κγ ελαιόλαδο
  • 200 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κγ κάπαρη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Διαλύουμε την ξηρή μαγιά σε ζεστό νερό και τη ζυμώνουμε με δυό κουταλιές αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει ένα τέταρτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το ελαιόλαδο και πλάθουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ελιές με την κάπαρη και λίγο αλατοπίπερο και το ρίχνουμε στη ζύμη ανακατεύοντας να πάει παντού το υλικό. Πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30' αν έχετε σχήμα με κενά όπως εγώ ή λίγο περισσότερο αν του δώσετε το σχήμα ψωμιού.

  • Tip: Το συνόδεψα με φακές έχοντας και ψωμί και ελιές σε ένα προιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.