Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

Υλικά:

  • 2 μπριζόλες χοιρινές
  • 100 γρ αποξηραμένα δαμάσηκηνα
  • 1 μήλο κόκκινο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 2 κσ άσπρο κρασί
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 κσ μαιντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε σε φούρνο ή ψηστιέρα έχοντας το νου μας να τις βγάλουμε 15 λεπτά πριν ετοιμαστούν εντελώς. Παράλληλα σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα καρότα με τις πιπεριές και τον μαιντανό και σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι. Ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο με ένα ποτήρι νερό καθώς και τα φρούτα και αφήνουμε 20 λεπτά να βράσουν με κλειστό καπάκι και αφού χαμηλώσουμε αρκετά τη φωτιά. Λίγο πριν το σβήσουμε εντελώς προσθέτουμε και τις μπριζόλες να ρουφήξουν από τη σάλτσα.

  • Tip: Σερβίρεται με τα πάντα αλλά δοκιμάστε τα νουντλς όπως εγώ, δίνουν μια ασιάτικη πινελιά στο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.