CASSOULET (ΚΑΣΟΥΛΕ)
Υλικά:
Υλικά:
- 1 πακέτο γίγαντες
- 1/2 κιλό λουκάνικα
- 200 γρ χοιρινό σε μικρά κυβάκια
- 250 γρ μπέικον
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ χυμό ντομάτας
- 1 κγ ζάχαρη
- 1/4 κούπας κονιάκ
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν τους οποίους έχουμε βάλει όλο το βράδυ σε νερό με σόδα. Σοτάρουμε τα κρεατικά στο λάδι και μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι και σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τους γίγαντες και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε σε πυρέξ τους γίγαντες με τη σάλτσα και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτω νερό όσο χρειάζεται.
- Tip: Τα λουκάνικα μπορεί να είναι Φρανκφούρτης ή χωριάτικα. Το κρέας μπορεί να είναι μοσχάρι, χοιρινό, πάπια ή αρνί ανάλογα τις ορέξεις του καθενός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.