LINGUINE ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Υλικά:
Υλικά:
- μισό πακέτο linguine
- 1 καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
- μύδια με το κέλυφος
- γαρίδες καθαρισμένες από φλούδα
- 100 γρ καβουρόψιχα
- 1/4 κούπας λευκό κρασί
- 2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κσ μαιντανό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τρίβουμε και καθαρίζουμε καλά τα μύδια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα που βράζει για 5' μέχρι να ανοίξουν. Όποιο δεν ανοίξει, το πετάμε ως χαλασμένο. Φυλάμε το ζουμί από τα μύδια για αργότερα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το σκόρδο και τις πιπεριές σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα θαλασσινά που έχω μαζί με το λεμόνι ανακατεύοντας καλά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το ζουμί από τα μύδια, περίπου μια κούπα και αφήνω τη σάλτσα να δέσει. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα ανακατεύω με τη σάλτσα και τα σερβίρω σε πιατέλα.
- Tip: Μπορούμε να βάλουμε όποιο ζυμαρικό θέλουμε τύπου σπαγγέτι, καθώς και όποιου είδους θαλασσινά θέλουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.