LASAGNE DI NAPOLI
Υλικά:
Υλικά:
- λαζάνια
- 1 κιλό κιμά
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 400 χυμό ντομάτας
- μπεσαμέλ Γιώτης
- 500 ml κρύο γάλα
- λίγο παρμεζάνα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κσ σέλινο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Βράζουμε τα λαζάνια ένα-ένα (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι και ο κιμάς να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει γκρι χρώμα. Σβήνω με κρασί και αφήνουμε και πάλι να απορροφηθούν τα υγρά αφού αλατοπιπερώσουμε και προσθέσουμε και το σέλινο. Τέλος προσθέτω το χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι και αφήνω να δέσει η σάλτσα. Προσέχουμε να έχει υγρά το τηγάνι ώστε να απορροφηθούν μετά στο ταψί από τα λαζάνια. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (ένα φακελάκι) χτυπώντας τη σκόνη με 500 ml γάλα κρύο. Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε στον πάτο του μια διπλή στρώση λαζάνια. Ρίχνουμε το μισό μίγμα από τον κιμά και από πάνω άλλη μια μονή στρώση λαζάνια. Απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ωρα.
- Tip: Η μπεσαμέλ που χρησιμοποιώ είναι του Γιώτη η έτοιμη η οποία και είναι πεντανόστιμη και μου παίρνει 5 λεπτά να την ετοιμάσω χωρίς να λερώνω κατσαρόλες. Καθώς την χτυπάω βάζω λίγη τριμμένη παρμεζάνα στο μίγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.