ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΑΡΝΕΖ
Υλικά:
Υλικά:
- 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κγ εστραγκόν φρέσκο
- 2 κρόκοι αυγού
- 125 γρ βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το ξύδι, τα κρεμμυδάκια, το εστραγκόν και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μείνει στο 1/3 το υγρό. Το στραγγίζουμε μόλις κρυώσει και βάζουμε το υγρό που μαζέψαμε σε μπεν μαρί προσθέτοντας τους κρόκους και σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού ενσωματωθεί όλο το βούτυρο, η σάλτσα θα πρέπει να είναι παχύρευστη σαν κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω σε ψητό μοσχάρι, κοτόπουλο ή σολομό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.