Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΑΡΝΕΖ

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΑΡΝΕΖ

Υλικά:


  • 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κγ εστραγκόν φρέσκο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 125 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι



    Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το ξύδι, τα κρεμμυδάκια, το εστραγκόν και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μείνει στο 1/3 το υγρό. Το στραγγίζουμε μόλις κρυώσει και βάζουμε το υγρό που μαζέψαμε σε μπεν μαρί προσθέτοντας τους κρόκους και σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού ενσωματωθεί όλο το βούτυρο, η σάλτσα θα πρέπει να είναι παχύρευστη σαν κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω σε ψητό μοσχάρι, κοτόπουλο ή σολομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.