Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΣΟΥΠΑ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ


ΣΟΥΠΑ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά:


  • 2 λίτρα νερό
  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 350 γρ σπανάκι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κσ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι


    Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα να βράσει με τις φακές. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε 1 ώρα ανακατεύοντας συχνά και χαμηλώνοντας πολύ τη φωτιά. Εν τω μεταξύ σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι, σκεπάζουμε με καπάκι και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μαϊντανό στην κατσαρόλα με τις φακές καθώς και το μείγμα με το σπανάκι, σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.