ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 750 γρ γαρίδες
- 2 κσ φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- 2 κσ φρέσκο λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κγ ξύσμα λεμονιού
- 2 κσ χυμό λεμόνι
- 2 κγ σαμπάλ οελέκ
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 100 γρ αρακάς
- 1 κσ μπαλσάμικο ξύδι
- 1 κγ καστανή ζάχαρη
- 1 κγ σάλτσα σόγιας
Αφαιρούμε το κέλυφος και τα εντεράκια από τις γαρίδες και αφήνουμε τις ουρές. Τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τη μέντα, το λεμονόχορτο, το σκόρδο, το σαμπάλ, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σε γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μείγμα με τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν. Με ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών, κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες. Το βάζουμε μαζί με τα μπιζέλια σε τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στο μείγμα των γαρίδων και τα ραντίζουμε με το λάδι που σοταρίστηκαν μαζί με το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας ανακατεμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.