ΡΑΑΝ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 κιλό μπούτι αρνίσιο
- 1 κγ κύμινο
- 1/2 κγ κανέλα
- 3 γαρίφαλα
- 1 κσ μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/2 κγ τζίντζερ
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 1 κσ πελτές ντομάτας
- 1/2 κούπα βραστό νερό
- 1 πρέζα σαφράν
- αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό, το κύμινο, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και τα γαρίφαλα. Αφού ζεσταθούν και μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε και τα βάζουμε σε μπολ. Εκεί τα ανακατεύουμε με το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμόνι και τον πελτέ. Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας και χαράζουμε την επιφάνειά του με ένα μαχαίρι. Αλείφουμε με το μείγμα, το βάζουμε σε ταψί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ανακατεύουμε το νερό με το σαφράν και το αδειάζουμε στο ταψί με το κρέας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλη μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.