Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ CAESAR DNA


ΣΑΛΑΤΑ CAESAR DNA

Υλικά:


  • 3 αυγά
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 4 φιλέτα αντσούγιας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 90 ml χυμό λεμόνι
  • 1 κσ Worcestershire σάλτσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ρίζες μαρούλι κομμένες με το χέρι
  • 350 γρ κρουτόν
  • 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη


    Σε μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά, το ζωμό, τις αντσούγιες, το λάδι, το λεμόνι και τη σάλτσα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, χωρίς όμως να βράσει. Το βάζουμε σε καθαρό μπολ και μετά στο ψυγείο να κρυώσει. Αλείφουμε το εσωτερικό ενός βαθέος μπολ με το σκόρδο. Εκεί τοποθετούμε το μαρούλι που το ανακατεύουμε με τα κρουτόν και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.