Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Υλικά:


  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 4 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 175 ml λευκό κρασί
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1.5 λίτρο νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψωμί του τοστ
  • ελαιόλαδο

    Καθαρίζουμε το ψάρι φιλετάροντάς το και κόβοντάς το σε μεγάλα κομμάτια. Το ξεπλένουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σέλινο και το καρότο και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μαϊντανό και το κρασί μέχρι να μειωθεί στο μισό. Κόβουμε σε κομματάκια τις ντομάτες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και το ψάρι. Πριν σερβίρουμε ψήνουμε μια φέτα του τοστ και την βάζουμε στον πάτο του μπολ. Από πάνω ρίχνουμε τη σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.