Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Υλικά:


  • 1 κσ βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1/2 κγ θυμάρι
  • 2 κσ αλεύρι
  • 125 ml λευκό κρασί
  • 2 λίτρα ζωμό βοδινού
  • μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • έμενταλ τριμμένο
3
    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κρασί, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το ζωμό και τα βράζουμε για 45 λεπτά αφού αλατοπιπερώσουμε πρώτα. Σε γκριλ αραδιάζουμε τις φέτες μπαγκέτας τις οποίες έχουμε τρίψει με τη σκελίδα σκόρδο. Από πάνω βάζουμε το τριμμένο έμενταλ και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί το ψωμί και να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος και στο κέντρο του μπολ τοποθετούμε τις ψημμένες μπαγκέτες με το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.