Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ

Υλικά:


  • 250 γρ μαύρη σοκολάτα κομμένη κομμάτια
  • 225 γρ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 90 γρ ζάχαρη
  • 30 ml λικέρ πορτοκάλι
  • 5 αυγά
  • 1 κσ αλεύρι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
3
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 25 cm x 5 cm. Τοποθετούμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στον πάτο του ταψιού και τα τοιχώματα. Σε τηγάνι με χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι, χτυπάμε για λίγο ακόμα και μετά προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και αναμιγνύουμε με κουτάλα να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε στο ταψί, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί που έχουμε γεμίσει με βραστό νερό. Τοποθετούμε το μεγάλο ταψί (που περιέχει το μικρό) στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Οι άκρες του ταψιού θα είναι στέρεες και το εσωτερικό θα είναι μαλακό, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε από το ταψί και βγάζουμε και τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Πριν σερβίρουμε καλό είναι να ζεσταίνουμε 1 λεπτό στα μικροκύματα και να βάζουμε μαζί μια μπάλα παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.