ALCACHOFAS EN VINAGRETA (ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ)
Υλικά:
- 4 αγκινάρες
- 1 σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κγ ρίγανη
- 1/2 κγ κύμινο
- 1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μια πρέζα μπούκοβο
- 3 κσ ξύδι
- 3 κσ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες κόβοντας το κοτσάνι, αφαιρώντας τα φύλλα και κρατώντας την καρδιά της αγκινάρας. Με μαχαίρι αφαιρούμε το τριχωτό κομμάτι του πυρήνα της αγκινάρας, ξεπλένουμε και τις ρίχνουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι. Σε κατσαρόλα βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά έχοντας ρίξει πολύ αλάτι στο νερό μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Μετά τις σουρώνουμε έως ότου στραγγίσουν. Σε μπολ βάζουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, το μαϊντανό, το μπούκοβο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Σε πιατέλα τοποθετούμε τις αγκινάρες κομμένες στη μέση και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.