ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΑΡΝΙ (HARIRA)
Υλικά:
- 500 γρ αρνίσια σπάλα σε κύβους
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κγ κύμινο
- 2 κγ πάπρικα
- 1 φύλο δάφνης
- 2 κσ πελτές ντομάτας
- 1/2 λίτρο ζωμό βοδινού
- 100 γρ ρεβίθια
- 400 γρ χυμό ντομάτας
- 3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αρνί να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη και αφήνουμε να βγουν τα αρώματα για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το ζωμό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα ρεβίθια στραγγισμένα μαζί με τον πελτέ και το χυμό ντομάτας, βάζουμε και το μαϊντανό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 2 ώρες μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.