ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΙ
Υλικά:
- 2 καρότα κομμένα
- 30 γρ βούτυρο
- 1/2 πράσο κομμένο
- 1 κγ κύμινο
- 1 κσ κάρι
- 1 ρέβα κομματιασμένη
- 2 φλιτζάνια νερό με ζωμό κότας
- 1 κσ ντοματοπελτές
- 1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας
- αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το πράσο, το σκόρδο, το κύμινο, το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα καρότα, τη ρέβα, το ζωμό κότας, τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τον πελτέ και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε λίγο ακόμα. Σερβίρουμε τη σούπα αφού την περιχύσουμε με γάλα καρύδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.