Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ


Υλικά:


  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 100 γρ ρεβύθια
  • 100 γρ μπιζέλια
  • 1 κγ θυμάρι
  • 250 γρ χυλοπίτες με αυγό
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη


    Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε σε χύτρα τα ρεβύθια. Εν τω μεταξύ σε γουόκ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό, τη ζάχαρη και τα ρεβύθια, σκεπάζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, το θυμάρι και την τριμμένη παρμεζάνα και βράζουμε χωρίς καπάκι για λίγο. Τέλος ρίχνουμε τις στραγγισμένες χυλοπίτες στο γουόκ με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.