ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ
Υλικά:
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κσ ελαιόλαδο
- χυμό από 2 ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κσ καστανή ζάχαρη
- 1 κγ μπαλσάμικο
- 1/4 φλιτζανιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κσ βασιλικό
- 100 γρ μακαρόνια φιογκάκια
- αλάτι, πιπέρι
Βγάζουμε την πέτσα από τα μπούτια και τα ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές πολύ καλά, αφού το βγάλουμε από το φούρνο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο, το βασιλικό και τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό να σκεπάσει τα μπούτια. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μακαρονάκια φιογκάκια που βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.