Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά:


  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 90 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κγ βανίλια
  • 100 γρ σταγόνες ή νιφάδες σοκολάτας γάλακτος


    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 20εκ την οποία ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Σε πυρίμαχο μπολ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω σε σκεύος με βραστό νερό μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομοιογενοποιηθούν. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν. Στο μπολ με τα αυγά ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να μη φαίνεται καθόλου αλεύρι. Τέλος βάζουμε στο υλικό μας τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και πάλι ανακατεύοντας να πάνε παντού. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε περίπου για μισή ώρα ώσπου να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα μέχρι να κρυώσει εντελώς και το κόψουμε σε κομμάτια.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.